Styrkegrad på snus – hva betyr det egentlig?

Enten man er snus-veteran eller nybegynner, er det ikke alltid like lett å vite hva det mystiske tallet i navnet på snusen betyr, og hvilken styrke som passer for meg.

Også vi som jobber i Snusbutikk vet hvor vanskelig og forvirrende dette kan være, og det er nettopp derfor vi har satt opp en oversikt som gjør det enklere å forstå forskjellen mellom de mange forskjellige styrkegradene.

Det kan virke enkelt i utgangspunktet. S2 vil naturligvis være mildere enn S3, ikke sant? Så enkelt er det dessverre ikke. Styrkegraden bestemmes av mengden nikotin per gram, eller nikotinmengde per pose. Skruf Fresh S2 har 11 milligram per gram, mens Helwit Blueberry S3 har 10 mg/g. Det vil si at selv om Skruf Fresh har styrkebeskrivelsen S2, er den fremdeles sterkere enn Helwit sin S3-snus. 

Det finnes flere slike eksempler hvor forskjellige produsenter benytter seg av diverse måter for å definere styrken. Ettersom styrken på snusen i utgangspunktet bestemmes av mengden nikotin i hver pose bør man benytte seg av en annen styrkebeskrivelse som kan brukes på tvers av de forskjellige snusmerkene. Vi i Snusbutikk har derfor valgt å benytte oss av en oversikt som baserer seg på nikotinmengde, så det er enklere for deg som kunde å velge riktig snusstyrke etter dine preferanser.

Snus styrke kategorierSnus styrke
Nikotinfri snus0 mg/g nikotin
Mild snus1-6 mg/g nikotin
Normal snus7-10 mg/g nikotin
Sterk snus11-15 mg/g nikotin
Ekstra sterk snus16-20 mg/g nikotin
Ultra sterk snusover 21 mg/g nikotin
snusstyrke

Som vi kan se ovenfor så er 10 mg/g definert som normal styrke, mens 11 mg/g defineres som en sterkere snus. Det er også verdt å legge merke til at listen stopper ved 21 milligram per gram nikotin, da det er få snustyper som går mye høyere enn 24 mg/g. 

Dersom du er på jakt etter en bestemt styrke på snusen, så kan du enklere gjøre dette ved å bruke filtreringsfunksjonaliteten i nettbutikken vår.

Handlekurv
Skroll til toppen