Sjokkpris på svensk snus?

Sjokkpris på svensk snus

EU ønsker å heve særavgiften på snus i Sverige, i følge et lekket dokument fra EU-kommisjonen. Det svenske Aftonbladet skriver at det i dokumentet foreslås en ny beskatning på tobakk.

Forslaget er planlagt å offentligjøres neste måned, og vil så bli diskutert av EUs medlemsland. Kommer det til å bli en sjokkpris på svensk snus?

Lønner harryhandel seg for snus?

Å dra til Sverige på såkalt “harryhandel”, et ord som har sitt opphav fra tidligere minister Lars Sponheim, har vært og er svært populært for den delen av Norges befolkning som bor langs svenskegrensen. Kjøtt og alkohol er varer du kan spare mye penger på å kjøpe i vårt naboland, og dersom du sammenligner med butikkpris; også snus.

Billig snus på nett

Før nettsalg av snus ble populært var det vanskelig å få tak i rimelig snus i Norge. Dette skyldes at det i butikkene nærmest var, og er, monopollignende tilstander. På nett derimot, er prisene i Norge konkurransedyktig mot de svenske prisene.

Økte avgifter på snus i Sverige – hva blir konsekvensen?

Dersom den foreslåtte avgiften fra EU blir implementert, så vil det ha ganske store konsekvenser for prisene på snus i Sverige. Ifølge Aftonbladet vil det føre til en prisøkning på porsjonssnus på 34 kroner, og på løs snus vil prisøkningen være heler 62 kroner. Dette vil bety at en boks med General Løs vil koste hele 120 svenske kroner. Det er 32 kroner dyrere enn vi selger den for her på Snusbutikk, omregnet til norske kroner.

EDIT: Dagen etter at nyheten om at den svenske snusen skulle få en markant økning kom det en uttalelse fra EU-kommisjonens talsperson i skattesammenheng om at dersom forlaget trer i kraft vil det fortsatt være Sverige som setter sine egne avgiftsgrenser på snus. 

Her kan du lese flere aktuelle artikler.

Handlekurv
Skroll til toppen