Hvilken snuskvote gjelder nå?

Snuskvoten – oppdatert sats for 2023

Den avgiftsfrie kvoten for snus endret seg fra og med 2023. Lurer du på hvor mye snus du kan ta med inn i landet? Her får du svarene du er på jakt etter.

Hvor mye snus kan man ta med inn i Norge?

Fra og med 2023 så er svaret på det 125 gram, i motsetning til 250 gram som det var før. Man må altså se på innholdet i snusboksen, for å vite hvor mange snusbokser man kan ta med seg. For eksempel inneholder en boks med Skruf No2 Fresh ca 16,6 gram snus, så du kan da ta med 7 bokser Skruf Fresh over grensen. Ettersom vekten på snusen i en boks løssnus er høyere, kan du ta med færre bokser av disse over grensen.

Kvoten på snus er en ting, men er de noe annet man må tenke på?

Det er faktisk ikke all snus som er lov å ta med seg inn i Norge. Blant annet gjelder dette helhvit snus. I Norge er helhvit snus tilsatt en ørliten mengde tobakk, fordi nikotinholdig snus uten tobakk er foreløpig ikke tillatt på det norske markedet. I de aller fleste andre land så inneholder ikke helhvit snus noe tobakk i det hele tatt, og derfor har man faktisk ikke lov å ha med seg denne over grensen. Dersom man likevel gjør det og blir oppdaget, kan tollvesenet beslaglegge denne snusen.

Sjekk ut Tollvesenets sine hjemmesider hvis du lurer på mer om kvoter.

Handlekurv
Skroll til toppen