American Match

It’s a Match!

Svensk snus kan koste mye, og for Philip Morris sin del ser det ut til å bli veldig dyrt. Det svenske eventyret er i ferd med å bli amerikansk.

Sverige + Amerika = sant

Det ble kjent tidligere i år at det amerikanske Philip Morris var interessert i å kjøpe svenske Swedish Match. Nordmenn flest kjenner Swedish Match som produsenten av blant annet, men kanskje først og fremst, General snus. Nå ser det ut til at det vil komme i amerikanske hender.

Philip Morris International har et uttalt et ønske om å satse mer på røykfrie produkter, som de og de fleste andre, anser som mindre skadelige enn den ordinære sigaretten. For nordmenn flest er nok Philip Morris International best kjent som de som står bak Marlboro sigaretter og Kapten snus. I forrige måned godkjente EU-kommisjonen at Philip Morris kunne kjøpe opp Swedish Match, og nå har også største aksjonær i Swedish Match godkjent oppkjøpet.

Til Nettavisen sier Philip Morris International at «Vi er glade for at 82,6 prosent av aksjeeierne i Swedish Match, deriblant de ti største aksjeeierne så vidt vi kan bedømme, har akseptert vårt sluttbud på 116 svenske kroner per aksje». Philip Morris har da altså verdsatt Swedish Match til 152 milliarder kroner, og den mest kjente svenske snusen er nå amerikansk. Med andre ord, it’s a Match!

Handlekurv
Skroll til toppen