Nakd Pods – en poseløs snus

Nylig lanserte Den Norske Snusfabrikken et fjerde snusformat, Nakd Pods. Ved å fjerne porsjonsposen kan vi bidra til et bedre miljø på sikt.

I løpet av de siste årene har TV-programmer som «Naked Attraction» og «Adam søker Eva» bidratt til et sunnere og mer naturlig syn på nakenhet. Trenden har faktisk gått så langt at også snusbransjen har begynt å se på mulighetene som ligger i ordet «naken». Men svaret er kanskje ikke akkurat helt slik som du hadde sett for deg.

For kort tid tilbake lanserte snusprodusenten Den Norske Snusfabrikken et nytt porsjonsformat for snus kalt Nakd Pods. Per i dag finnes det typisk tre forskjellige varianter; tradisjonell løssnus, original porsjonssnus og helhvit porsjonssnus. Idéen bak Nakd-formatet er enkelt. Ved å fjerne porsjonsposen rundt den helhvite snusen kan man bidra til å skape en mer miljøvennlig snus-verden.

Mikroplast og miljøproblemer

Mikroplast og trusselen som følger er bakgrunnen for denne nytenkende utviklingen. Vanlige porsjonsposer inneholder nemlig en lite mengde mikroplast. Ifølge daglig leder i Den Norske Snusfabrikken, Øyvind Simonsen, blir over 100 millioner snusbokser konsumert hvert eneste år i Norge. Med et snitt på rundt 20 porsjonsposer i hver boks blir det spinnville to milliarder (!!!) porsjonsposer totalt. Når ca. en tiendels av disse porsjonsposene havner i naturen, oppstår det som mange vil omtale som et miljøproblem. Det er her Den Norske Snusfabrikken og Nakd Pods kommer inn i bildet.

I et intervju med DinSide oppgir Den Norske Snusfabrikken at kvaliteten på den poseløse snusen er like høy som hvilken som helst annen helhvit snus, og bekrefter samtidig at den ligger godt under leppa. Men viktigst av alt er at snus av typen Nakd Pods brytes ned i løpet av kun noen få dager dersom den skulle havne ute i naturen. Mikroplast har blitt en enorm utfordring for både mennesker, dyr og planteliv. Ved å fjerne porsjonsposen kan man bidra til å fjerne en liten del av det enorme miljøproblemet.

En helnorsk snusprodusent

Det er som nevnt Den Norske Snusfabrikken som står bak idéen om en poseløs snus. Selskapet har kun eksistert siden 2021, men er allerede en viktig produsent av snus i Norge. Som den eneste norske produsenten av helhvit snus, og som en samarbeidspartner med Snusbonden, har selskapets snusmerke NOR allerede fått et godt fotfeste i det norske snusmarkedet.

Nå håper Simonsen og resten av Den Norske Snusfabrikken at den posefri Nakd Pods snusen skal sette dem på kartet som en pådriver for miljøvennlig og fremtidsrettet snusproduksjon. Vi følger spent med på utviklingen og heier på en mer miljøvennlig snus-verden!

Trykk her for å se alle variantene fra NOR av Den Norske Snusfabrikken.

Handlekurv
Skroll til toppen