Supreme, ekstremt nikotinnivå!

I en artikkel fra i fjor skriver Nettavisen om fenomenet «supreme snus.» Den russiskproduserte snusen har et nikotininnhold som er opp mot fire ganger så høyt som den sterkeste snusen man kan kjøpe i Norge, med hele 120 mg/g. Til sammenligning har Snusbutikk sin sterkeste snus, 24K Crystal Extra Strong, et nikotininnhold på hele 45 mg/g.


Trykk her for å se en oversikt over de vanligste styrkegradene for snus!


Det ble først rettet oppmerksomhet mot supreme snusen etter at elever ved en skole i Sverige hadde opplevd å bli kvalme, numne i munnen og generelt ubehag etter å ha prøvd snusen som original kommer fra Russland. Nettavisen har selv gjort undersøkelser på feltet, og funnet ut at selv om snus i utgangspunktet er forbudt i Russland har selskapet bak klart å produsere en ny ekstrem type snus ved å fjerne tobakken og heller tilsette nikotinen i teblader og andre ingredienser. På denne måten kan de benytte seg av smutthull i lovene for å produsere det som nå blir kalt «supreme snus.» 

Forsker ved Folkehelseinstituttet, Karl Erik Lund, har ved flere anledninger kommentert saker som dreier seg om tobakk- og nikotinprodukter. Til Nettavisen sier han at denne type snus er «milevis over normalen», og at selv ikke den mest drevne nikotinbruker vil kunne oppleve en så stor mengde nikotin som behagelig. I verste fall kan kroppen få et sjokk som kan resultere i blant annet høyere puls, kaldsvette og forstyrret hjerterytme. Selv om nikotin i seg selv er relativt ufarlig, kan disse symptomene være helseskadelige for brukeren. 

Swedish Match, en av Sveriges største produsenter av snus, har også kommentert i artikkelen fra Nettavisen. De viser til at snus som selges på det norske markedet hovedsakelig er produsert i Sverige, et land hvor myndighetene regulerer produksjonen, altså hvilke innhold som er lovlig å bruke. 
Kommunikasjonssjefen i Swedish Match Norge, Nils Erlimo, forteller videre at myndighetene i Norge ikke har noen klare regler for regulering av produkter som selges, og understreker at det av den grunn er fullt mulig for de russiske produsentene å selge «supreme snus» i Norge, så lenge de kommer pakket i en nøytral boks på lik linje med andre snustyper. 

I et intervju med TV2 forteller han at det ikke er noen form for kontroll over hva snusen inneholder, og at det i verste fall kan være skadelig for forbrukeren. Dette blir bekreftet av nikotinekspert ved Folkehelseinstituttet, Rune Becher, som minner oss om at et såpass høyt nikotininnhold i verste fall kan resultere i en mild forgiftning. Ved de mer alvorlige tilfellene kan en slik forgiftning gi økt blodtrykk og hjertefrekvens, som videre kan skade både hjerte- og karsystemet. 

Hos Snusbutikk er vi svært opptatt av kundens velvære, og vi anbefaler derfor alle å være forsiktige med hva de legger under leppa. Alle produkter som blir solgt i nettbutikken vår har blitt vurdert som trygge for våre kunder. 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.