Styrkegrad på snus – hva betyr det egentlig?

Enten man er snus-veteran eller nybegynner, er det ikke alltid like lett å vite hva det mystiske tallet i navnet på snusen betyr, og hvilken styrke som passer for meg. Også vi som jobber i Snusbutikk vet hvor vanskelig og forvirrende dette kan være, og det er nettopp derfor vi har satt opp en oversikt som gjør det enklere å forstå forskjellen mellom de mange forskjellige styrkegradene.

Det kan virke enkelt i utgangspunktet. Skruf Fresh S2 vil naturligvis være mildere enn YOYO London All White S3, ikke sant? Så enkelt er det dessverre ikke. Styrkegraden bestemmes av mengden nikotin per gram, eller nikotinmengde per pose. Skruf Fresh S2 har 11 milligram per gram, mens YOYO London All White S3 har 10 mg/g. Det vil si at selv om Skruf Fresh har styrkebeskrivelsen S2, er den fremdeles sterkere enn YOYO sin S3-snus. 

Det finnes flere slike eksempler hvor forskjellige produsenter benytter seg av diverse måter for å definere styrken. Ettersom styrken på snusen i utgangspunktet bestemmes av mengden nikotin i hver pose bør man benytte seg av en annen styrkebeskrivelse som kan brukes på tvers av de forskjellige snusmerkene. Vi i Snusbutikk har derfor valgt å benytte oss av en oversikt som baserer seg på nikotinmengde, så det er enklere for deg som kunde å velge riktig snusstyrke etter dine preferanser. 
 

Oversikt over styrkegrad på snus


Som vi kan se ovenfor så er 10 mg/g definert som normal styrke, mens 11 mg/g defineres som en sterkere snus. Det er også verdt å legge merke til at listen stopper ved 21 milligram per gram nikotin, da det er få snustyper som går mye høyere enn 24 mg/g. 

Dersom du allikevel ønsker en av markedets sterkeste snusvarianter, kan vi anbefale produkter fra RITE, deriblant RITE Nordic Dry Slim Portion S5 med en nikotinmengde på hele 32 mg/g som gjør den til en av de sterkeste snusvariantene som selges i Norge. Den har en herlig smak av frisk mint og er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, Slim og Large. 

På den andre siden av skalaen finner du Mocca snus, en av våre svakere snus med kun 5 mg/g. Dette er en svært mild snus, og kommer i to smaksvarianter. Mocca No1 Black S1 med en smak av lakris, anis og sitrusfrukter, og Mocca No2 Pink S1 som har en søt og god smak av mint med innslag av vanilje. Begge variantene har en mild tobakkssmak og en naturlig sødme som gjør den til et trygt og godt alternativ. 

Hos oss i Snusbutikk er det viktig at våre kunder er klar over hvilke produkter de kjøper og hva det inneholder. Følg gjerne denne oversikten dersom du er usikker på hvilken styrkegrad du bør velge for en optimal snusopplevelse. På den måten kan du være sikker på at du får akkurat det du ønsker.